Rezsi költség nyilvántartás- Kövesd a havi befizetéseid ezzel az egyszerű módszerrel
2019. február 27. írta: TH Veszprém

Rezsi költség nyilvántartás- Kövesd a havi befizetéseid ezzel az egyszerű módszerrel

Nem tudom ki hogy van vele, de én fixen minden hónapban belezavarodok, hogy milyen számlát fizettem már be, mikor és milyen összegben. Vagyis belezavarodtam két évvel ezelőttig, amikor egy áram kikapcsolós felszólítás és egy 600 Ft-os telefonszámla késedelmi bünti kicsit rosszul esett és elhatároztam, hogy cselekednem kell.

 

rezsi_nyilvantartas.jpgKülönösen rosszul érintett a téma, mert ugyebár a munkám meg az, hogy mások számlája időben be legyen fizetve. Na nehogy már én legyek a lyukas cipőjű suszter, gondoltam, majd cselekedtem. Beírtam Pinterestre, hogy rezsi követés, majd miután nem nagyon kaptam találatot, azt, hogy expense tracker. Aztán rájöttem, hogy nekem márpedig magyar nyelven kell a tábla, szóval fogtam egyik kedvenc oldalamat a Canvát és csináltam olyan számla befizetés követőt, ami kielégíti az igényeimet. Aztán mivel idén mások lettek az igényeim és azt is szeretném látni, hogy mennyit költöttem összesen egy-egy szolgáltatásra, ezért idén újat csináltam. (Próbáltam nőiesre venni a kinézetét, de szerintem nem jött össze, szóval férfiak is bátran használhatják. Jó szociológusként maradok a gendersemleges megoldásoknál.)

szamlakoveto_2019_kep.jpg

INNEN letölthetitek. Oldalhoz igazítva lehet kinyomtatni.

A számla címsor mellé beírhatod a szolgáltató nevét és a havi befizetés esedékességének dátumát. Mondjuk 05 az 5-e vagy nálam a telefon az 15-e és a többi. Ezt nem árt ugye tudnunk, ha nem szeretnénk késedelmi kamatot fizetni. Az alatta lévő sorokba tudod beírni a havi összegeket és a befizetés dátumát. Szerintem azért jó felírni a dátumot is, mert egy esetleges vitás helyzetnél sokkal könnyebben tudod visszakeresni a banki bizonylatot. A szumma jel alá értelemszerűen az évet tudod majd összesíteni.

A lenti rubrikákba kerülnek az évi egyszeri befizetések (biztosítás, különböző adók), és az évi egyszeri befizetések vagy nagyobb összegű megtakarítások is akár. Én itt tüntettem fel a beállított levonásokat (pl. hitel törlesztés) és a rendszeres megtakarításokat (pl. EP pénztár vagy nyugdíj befizetés). A dátumhoz itt is az esedékesség dátumát írom be.

Nekem nagyon bevált ez a fajta számlakövetés. Év végén lehet örülni vagy elszomorodni az anyagi helyzeten, de a tudatosításban és odafigyelésben mindenképpen segít.

(ja és arra is figyeltem, hogy monokróm legyen a hozzám hasonló csóró irodai dolgozóknak)

Korábbi rezsi témával foglalkozó cikkeimet itt találjátok:

Keress pénzt a rezsi befizetésével

Spórolj egyszerűen a fűtésen

Hogyan ne melegedjen túl a lakásod nyáron

U.I: természetesen ismerek mindenféle virtuális és technikai megoldást is a költségek számon tartására és használom is őket, de ez olyan, mint a kézzel írott levél vagy képeslap. Jó érzés leülni, jó érzés írni rá, foglalkozni vele, berakni a manapság oly divatos bullet journalodba és jön a lényeg: HA AKAROD. Ha nem akarod nem kell :)