SOS Húsvét- dekorációs ötletek 10 perc alatt
2018. február 25. írta: TH Veszprém

SOS Húsvét- dekorációs ötletek 10 perc alatt

Szereted ha van valami ünnepi dísz a lakásodban/irodádban, de sem időd, sem türelmed, hogy sokat pepecselj vele? Nagyon szépek a Pinteresten az ilyen-olyan koszorúk és díszek, de mennyi idő és alapanyag elkészíteni őket? És utána hova rakod az óriás koszorúkat? 

Ha gyorsan szeretnél valami látványosat, nem akarsz rá sokat költeni és nem akarsz alapanyagokért sem rohangálni és pluszban örülnél, ha tárolni sem nagyon kellene az év további 50 hetén, akkor a papír díszeket neked találták ki. Teheted a lakásodba, irodádba, díszíthetsz vele közintézményt, egyszerűen fantasztikus megoldásokat lehet találni.

És csak a következő alapanyagokra van hozzá szükséged:

  • papír
  • nyomtató (csak fekete-fehér. Ha még ez sincs, egy fekete filccel is meg tudod oldani a nagyrészét)
  • olló
  • cellux
  • valamilyen madzag
  • ha szeretnél tojás fát akkor gally vagy barka

És ennyi. Ebből komplett húsvéti díszítést tudsz készíteni kb 200 Ft-ből 10 perctől 1,5 óráig terjedő idő alatt kész is. A Pinterestnek hála rengeteg szép és ingyenesen letölthető anyagot lehet találni. A keresőszavak a következők: black and white, easter craft, paper craft, scandinavian paper craft, easter pattern.

Nekem ezek a kedvenceim:

1. Komplett húsvéti csomag skandináv módra

right_at_home.jpg

Ez a gyönyörű szép komplett csomag annyira megtetszett, hogy megcsináltam itthonra. Innen le tudjátok tölteni. A tojásokat akár simán az ablakra is felragaszthatod. Én nem vágtam ki, de van a csomagban szívószál jelölő, pohárra ragasztható címke és pici zászlók is, szóval ha vendégséget rendezel húsvétkor ott is felhasználhatod asztali dekorációnak.

2. Nyuszik az ablakban

Vagy csibék vagy virágok vagy mindegy mi. Ha beírod a Pinterest keresőbe, hogy rabbit/flower/butterfly stancil vagy silhouette ilyen képeket fogsz találni. Vágj ki egy-két nyuszit és ragaszd az ablakodba.

3. Álló nyuszik

Az asztalra, szekrényekre is tehetsz pár nyuszit, ha van hozzá színes kartonod, abból stabilabb. Ha nincs, fehérből is aranyosak. Innen tudsz letölteni sablont.

4. Ha gyerekek is vannak a terepen

img_20170407_072733.jpg

Ha van gyereked vagy olyan helyen dolgozol, ahol gyerekek is megfordulnak, jó ötlet lehet valamivel lefoglalni őket. Én egyszer ezt találtam ki egy orvosi rendelő gyerekvárójába. A tojások eredetileg nem színesek voltak, azt már a gyerekek színezték ki. A fű A3-as papírból van, amit úgy ragasztottam fel cellux-szal, hogy a papírtojásokat mögé lehessen tenni. Akár lehet az is a játék, hogy kiraksz mondjuk 10 tojást és húsvét előtt 10 nappal lehet elkezdeni színezni, de minden nap csak egyet (mint az ádventi naptár). A PinteresetenColoring egg pages lesz a keresőkifejezésed.

Mindegyik ötlet nagyon egyszerű, tényleg gyorsan kész van és akkor is fel tudod vele dobni a környezeted ha nagyon elfoglalt és/vagy lusta van.

Itt a teljes Pinterest tábla, amit a témában gyűjtöttem:

Ha érdekelnek további tippek olvasd el az irodai hétköznapokat elviselhetőbbé tételéről szóló cikkemet is.

süti beállítások módosítása