2023 év színe a Viva la Magenta
2023. március 05. írta: TH Veszprém

2023 év színe a Viva la Magenta

Már a neve is éltet, hát még maga az szín! A 2023-as év színe igazán vibráló és az örömre, optimizmusra ösztönöz.

borito.png

Minden év elején készítek összeállítást az év színéről. Idén is elterveztem, aztán közbejött egy csomó munka, teljesen kimerültem, nem volt türelmem, bár magamban vágytam már az írásra. Belegondolok, a covid előtt olyan örömmel vezettem a blogomat, volt, hogy majdnem minden héten írtam. Ez jelenlette a kikapcsolódást, a kiszakadást a hétköznapokból és az unalmas munkából. Aztán jött a kovid, tanítottam, dolgoztam két munkahelyen, a ház is nagy, a férjem nem volt karanténban meg home officeban (vagy csak nagyon rövid ideig), így persze sem időm, sem kedvem nem volt az íráshoz. Azonban be kell látnom, hogy egyre jobban hiányzik és kár elhanyagolni egy örömet okozó hobbit, mert az ember egyre csak mélyebbre süllyed a hétköznapi gondokban, aminek semmi értelme. Szóval most újra megpróbálaom, hogy legalább néha írjak valamit. Egyébként a lakberendezési érdeklődésem továbbra is töretlen, az otthonom folyamatosan változik, mindig kitalálok valamit, lelkesen olvasom a könyveket és újságokat a témában és szorgosan tervezzük a következő otthonunkat (aminek egyébként semmi relevanciája, de jól esik beszélni róla).

A Panton ebben az évben is választott egy "év színét". Hogy miért csinálja ezt és mik voltak eddig az év színei, valamint miért, azt a cikk alján a linkgyűjteményben megtalálod.

2023 év színe a Viva Magenta nevet kapta és egy vibráló, örömteli rózsaszín. Nem csoda, hogy erre esett a választásuk, minden évben próbálnak a világ rezgésire reagálva választani. Volt már környezetvédelem, állandóság, újrakezdés, most pedig az élet szeretet, az öröm és fiesta. Feltételezem, nem kell magyaráznom, miért fontos ez a mostani állapotok között, nem is akarok belemenni mélyebben a témába, nehogy berántsom engem vagy téged, kedves olvasó. Örüljünk egy szép színnek, legeltessük szemeinket az összeválogatott szebbnél szebb enteriőrökön, ragadjunk ecsetet (vagy a lustábbak egy párnahuzatot) és csempésszük be az örömet az otthonunkba.

Kezdjük a nappalival. Kevésbé tudom elképzelni, hogy Magyarországon bárki is ilyen nappalit hoz létre, de szerintem igazán szépek.

Kattints a képre és megnyílik a galéria

 

Az előszobába nem a legjobb választás nagy felületen, mert a lakásba belépve túlságosan vibráló, nem jó energiákat hoz be, de ha egy-egy részleten vagy a bejárati ajtón jelenítjük meg, nagyon is tud működni. A feng-shui szerint déli fekvésű bejárati ajtókon kifejezetten előnyös. Nem tudom, nálunk miért nem elterjedt a színes bejárati ajtó. A miénket feketére festettük, de már ezen mindenki meglepődik, majd megjegyzik, mennyire jól néz ki. Akkor miért nem festitek át a sajátotokat is???

Kattints a képre és megnyílik a galéria

A konyába, étkezőben ellenben kifejezetten ajánlott, mivel fokozza az étvágyat, vérkeringést, jó hangulatot teremt. Érdemes vastag szegélyekkel, ajtókeretekkel kombinálni, különben könnyen olcsó hatást érünk el vele, illetve a fehér keret nem csak kiemeli, de világosabbá, fényesebbé is teszi a teret. Jól mennek hozzá a natúr kiegészítők. Mintha egész évben mexikóban nyaralnánk (kivéve a meleg és a tengerpart).

Kattints a képre és megnyílik a galéria

 

Óvatos duhajoknak, szívesen kisérletezőknek, kamaszoknak és fiatal felnőtteknek is ideális választás a magenta, ha egy-egy kiegészítőn vagy bútoron szeretnék megjeleníteni. Az egyébként visszafogott tereket is feldobja, fókuszpontot képez, és tuti, hogy a lakásba belépve mindenki rá fog csodálkozni.

Kattints a képre és megnyílik a galéria

Hlószobákat nem hoztam, mert semmiképpen nem ajánlom, pont az intenzív vibrálása miatt. ha nyugodt alvást és veszekedésmentes párkapcsolatot szeretnétek, kerüljétek a pirosat és árnyalatait a hálóban, főleg nagy felületen. Maximum egy kép vagy egy villanykörte, ami még elmegy. Egyszer volt egy bordó hálószobánk. Természetesen nem mi választottuk a színt, albérlet volt. Azt vettük észre, hogy egyre többet veszekszünk, egyre feszültebbek vagyunk. Én - nagyon okos és hozzáértő módon- komplementerrel próbáltam ellensúlyozni, természetesen még jobban felerősítettem a színt. Aztán a színpszihológiának utána olvasva tudatosult bennünk, hogy 1. a piros háló nem jó, 2. ha komplementert teszek bele, még rosszabb. Szóval tanuljatok más hibájából és NE fessétek pirosra/rózsaszínre a hálót, de még ágyneműben is kerüljétek, mert nem szexi, hanem agresszív. Kivéve ha egy Holland bordéjban vagy a Moulen Rouge-ban dolgoztok, mert ott jó lehet :)

További képeket a Pinterest táblámon találtok, ide még összeválogattam egy csomó képet.

A korábbi évek színeiről pedig az alábbi linkeken olvashattok. Mindegyik posztban van képválogatás is és mindegyiknek van saját Pinterest táblája is.

2019- Korall

2020- Klasszikus kék

2021- Szürke és citromsárga

2022- Hupilila

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, akkor kövess a Veszprém Home Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal várlak.

Instagramon is jelen vagyok Itt olyan képeket és rövid bejegyzéseket találhatsz a bloggal kapcsolatosan, amelyek nem jelennek meg a posztokban, érdemes itt is követni.

Ha pedig még több inspiráló képet szeretnél nézegetni, akkor kövess Pinteresten, ahol téma szerint válogatom ki a jobbnál jobb képeket.

 

süti beállítások módosítása