A 2022 év színe aaaaaa....hupilila!
2022. január 03. írta: TH Veszprém

A 2022 év színe aaaaaa....hupilila!

Igen, a hupilia, még csak meg sem erőlették magukat valami szép lilával. Elnézést, angolosan very peri. És én még a tavalyi sárga-szürke kombón voltam kiakadva...

 

cimlap_5.jpg

Hát nem gyönyörű?

A Pantone nevű festékgyár, ahogy 2000 óta minden évben, idén is meghatározta az év színét. Szerintem a többséghez hasonlóan ők sem lehetnek jó passzban, mert ez a szín, akárhogyan is nézem, nem szép. Sem ruhában, sem sminkben, lakásbelsőben meg pláne nem lehet ezt az árnyalatot elképzelni ízléses körülmények között (nem a lilát, hanem konkrétan ezt a lilát). Szerintem úgy voltak vele a marketingesek is, hogy hagyjatok már békén, minek örüljünk, minenki kivan rendesen, nesztek egy ronda szín, aztán rágódjatok rajta. Vagy: itt egy olyan szín, amilyet senki nem akar,, így majd visszafogjuk a termelést, ezt aztán nem kell lekövetni sem a ruha, sem a bútoriparnak, mindenki maradjn nyugo negy kicsit, így is túlfogyasztás van és hiány az iparban. Szerintem mindkettő, mivel saját bevallásuk szerint is új látásmód, előlről kezdés és merész kíváncsiság a jellemző erre a színre.

A színpchiológia szerint egyébként nőies és kreatív, de mivel a természetben nagyon ritkán fordul elő, ezért harsánynak érezzük, semmiképpen nem természetes, ezáltal nem megnyugtató. És mivel nem megnyugtató, ezért nem ajánlott otthonra, esetleg kis felületen, nagyon óvatosan és átgondolva vagy nem ez az árnyalat, ha már lila. Egyébként régen a lila a gazdagság jelképe volt. Engem mondjuk rongyos cigányok házára emlékeztet, mivel mifelénk ők festették ilyen színűre az újonnan megépült nagy házaikat, amikor meggazdagottak a "rongyokból" (régen még nem válogatták át a ruhákat a turkálókban, hanem elkezdték nyugatról behozni ömlesztve. Az antik Gucci táskáktól a véres lepedőig minden egyben, bálákban).

Azért próbáltam gyűjteni pár Pinterest képet, de ami jól néz ki, az valljuk be, hogy nem ez az árnyalat. A többi meg nem néz ki jól. Mondjuk szövegkiemelőként el tudom képzelni.

art_deco.jpg

Ez nem rossz, de csak fotosop és nem igazán ez az árnyalat.

fal.jpg

Kamaszoknak esetleg a lila sznpreferencia idején (kb 9-16 éves kor között)

fal2_1.jpg

Ez jól néz ki, de nem túl megnyugtató nap mint nap ránézni.

klasszikus.jpg

Ez tényleg szép, de sokkal mélyebb tónus

tarolo.jpg

Elképzelem, hogy valaki átjön és szívből jövően felkiált: De szép lila tárolód van!tapeta.jpg

Ez szép, de szintén módosított

Ennyii, ebben nincs több :)

A korábbi színekben viszont van! Ha kíváncsi vagy rájuk és a Pantone év színének eredete is érdekel, ezekben a cikkekben megtalálod:

A 2019-es év színe a korallkanape_1.jpg

Integráld az otthonodba 2020 színét

2021 év színei - tuti nálad is van otthon

 

 

süti beállítások módosítása