Hétköznapi luxus- fügés szendvics
2018. szeptember 07. írta: TH Veszprém

Hétköznapi luxus- fügés szendvics

Ha már unod a szokásos sajtos sonkás szendvicset, de se ötleted se kedved valami különlegesebbet készíteni, akkor ez az egyszerű, mégis nagyszerű fügés szendvics neked való lesz!

Itt a Balaton környékén a mediterrán jellegű mikroklímának köszönhetően sok kertben nevelnek fügefát, és a gyümölcsök augusztus végétől szeptember közepéig érnek. Nekünk sajnos nincs kertünk, de ha olyan helyen járok, akinél van, ott rögtön lecsapok rá, mert nagyon szeretem a friss fügét. Azért a modern kornak is megvannak a maga előnyei és szerencsére már a boltok polcain és a piacokon is megjelent az évnek ebben a szakában a füge, így akkor is ehetünk belőle, ha nincs a közelünkben egy árva fügefa sem.

fuges_szendvics.jpg

Mivel nálunk napközben mindenki meleget ebédel, vacsorára már nem kívánjuk a főtt ételt, így legtöbbször marad a valamilyen szendvics. Volt még otthon két szem füge, ezért a "mesterszakács" most sem bírt nyugodni és kitalált valami igazán különlegeset és mégis egyszerűt.

Nem kell hozzá más mint:

  • kenyér
  • édes mustár
  • sonka
  • camambert sajt
  • füge

Pirítsd meg a kenyeret, vaj helyett kend meg mustárral, mehet rá a sonka és sajt, mint bármilyen másik egyszerű szendvicsre, majd jön a csavar, a füge paradicsom helyett. A füge édessége nagyon jól illik a kesernyés sajthoz és a pikáns mustárhoz.

Ha több fügéhez jutsz hozzá, készíts belőle fügedzsemet, nagyon jól megy a szárnyas májakhoz és egyszerű sült húsokhoz is. Időnként a Lidl-ben is lehet kapni kis üvegben. Én mindig veszek belőle, aztán télen megeszegetjük a Márton napi és a karácsonyi ünnepi fogásokhoz.

süti beállítások módosítása