Megérkezett Marie Kondo rendszerezős piperetáskája
2018. március 09. írta: TH Veszprém

Megérkezett Marie Kondo rendszerezős piperetáskája

Gondolom mindenki járt már úgy, hogy sokkal több dolgot vitt magával egy-egy utazásra, mit szükséges lett volna. Ki más, mint A rend a lelke mindennek szerzője, a KonMari módszer megalkotója, Marie Kondo próbál minket megóvni az ilyen helyzetektől és a Cuyanaval együttműködve piacra dobtak egy tényleg álomszép, de szerintem méregdrága és itthon nem is kapható pipere táskát. A táska kinézetét és elrendezését a japán étel csoda bento box-ok inspirálták, amikben gyönyörűen elrendezve, ám katonás rendben sorakoznak az ételek.

Az eredeti pipere táska

Maga az ötlet annyi, hogy a nagyobb táskában lévő kisebb táskák (amiknek még nevük is van: joy, fun és love) felosztják a teret, és mivel korlátozott a hely, ahova pakolni tudsz, ezért nagyon körültekintően fogod megválogatni, hogy mit viszel magaddal. Ez azért valljuk be, hogy nem egy agysebészet. Ja, és mind ezt örömmel és kedvességgel teszed, mint minden pakolást és csomagolást Marie Kondo szerint.

Kedvenc vásárlós portálomon az Aliexpressen is találhatunk hasonló tulajdonságokkal bíró szép darabokat a fenti árának töredékéért. Ha nem vagy gyakorlott Aliexpress vásárló elmondom, hogy egy-egy terméknél az értékeléseket mindenképpen vedd figyelembe és lehetőleg olyat válassz, ahol vannak a vásárlók által feltöltött képek is. Ezek sokkal reálisabban mutatják meg a terméket, mint a gyárak sokszor lopott vagy agyonretusált fotói. Az üzletben azonban korrektek a kínaiak, nem para a kártyás fizetés és ha nem jön meg az áru vagy nem az amire számítottál, szó nélkül visszaadják a pénzedet.

Ez például 31 dollárért már a miénk lehet

És ha már Aliexpress, ne feledkezzünk meg a filléres dolgokról sem. A helytakarékos pakoláshoz szükségünk lesz kis tárolókra is, amibe át tudjuk tölteni az arckrémünket vagy a tusfürdőnket. Egy rövid üzleti útra vagy egy hétvégi kiruccanásra elég is lesz ezeknek a kis flakonoknak a tartalma, nem kell magunkkal cipelni a fél fürdőszobát.

A lap alján még több gyártó termékeiből válogathatunk.

Sajnos nem találtam magyar készítőt, aki hasonlóan szép és praktikus utazós neszeszert készít , szóval lehet, hogy ez egy piaci rés?

És végül Marie Kondo másik megszívlelendő tanácsa a helytakarékos utazáshoz: "Amikor egy utazásra csomagolok, csak azokat a dolgokat viszem el magammal, amelyek örömet okoznak nekem, amik segítenek egy olyan kellemes környezetet kialakítani, mint amilyen otthon van. Az utazás induljon az öröm, az izgalom és a kényelem érzésével "

 

süti beállítások módosítása