Heti menü: pulyka pulykával
2018. március 20. írta: TH Veszprém

Heti menü: pulyka pulykával

Újabb saját receptek, ezúttal pulykából. Nagyban megkönnyíti a heti főzést, ha hajlandóak vagyunk két nap ugyan azt enni vagy -mint például most- két hasonló menüt főzni. Elvégre felnőttek vagyunk és nem akarunk minden nap a konyhában állni, azonban jobb a saját főztünk, mint a ki-tudja-mi-van-benne-és-hol-készült kifőzdés/rendelt kaják.

1,2 kg pulykamell volt egy csomagban, már lefagyasztva, szóval mindenképp egyszerre kellett felhasználni. Kétféle fogás készült belőle.

Az egyik: Ananászos pulykamell füstölt sajttal

ananaszos_pulyka.JPG

  • 60 dkg pulykamell tenyérnyi érmékre vágva
  • 1 konzerv ananász
  • 15 dkg füstölt sajt
  • kb. 1 dl tejszín (növényivel is jó)
  • só, fehér bors

A pulykamell érméket kevés olajon serpenyőben pirítsd meg (ha leitatod papírtörlővel nem fröcsköl annyira), sózd és borsozd. Ne süsd teljesen készre. Tedd tepsibe, öntsd le az ananász levével elkevert tejszínnel, szórd meg a füstölt sajttal és lefedés nélkül süsd kb 30 percig. Azért nem kell lefedni, mert az a cél, hogy a folyadék elpárologjon alóla.

A másik: Mézes-mustáros pulykamell

mezes_mustaros.JPG

  • 60 dkg pulykamell kockára vágva
  • 2-3 ek. mustár és ugyanennyi méz
  • 1 kis fej hagyma
  • só,bor,fehérbor

Célszerű ezt készíteni másodszorra, mivel itt kockázva van szükségünk a pulykára, az ananászos érmékből leesett részeket is fel tudjuk használni. A pulykát pácold be a mézbe és a mustárba (ez pácolódhat, amíg a másik pulykát készítjük). A hagymát pirítsd üvegesre, tedd rá a pulykamellet, pirítsd meg. Öntsd rá a fehérbor, majd engedd fel a maradék tejszínnel és párold készre.

És kész. Max 1 óra volt körettel, elpakolással együtt és kettőnknek két-három napra elég ebéd/vacsora.

 

 

süti beállítások módosítása