Lakásbemutató: 98 m2-es svéd otthon hófehérben
2020. május 18. írta: TH Veszprém

Lakásbemutató: 98 m2-es svéd otthon hófehérben

Nagyon régen volt lakásbemutató, amit nem értek, mert imádom őket. Remek ötleteket lehet szerezni, ha nem csak átfutjuk a képeket, hanem tüzetesebben kielemezzük mi is az, ami megfogott minket benne.

Hol máshol is lehetne ez a 95 m2-es 2 hálószobás fehér szépség, mint svédországban. Igazi skandináv egyszerűség jellemzi. A fehér alapokat csak néhány helyen töri meg egy-egy természetes szín vagy a kontrasztos fekete.

A lakás egy nagy belmagasságú polgári stlílusú épületben található. Mit tudunk erről a stílusirányzatról? Itt írtam bővebben a polgári eleganciáról és annak társadalmi hátteréről. A hagyományokat folytatva láthatóan tisztelettel és szeretettel nyúltak ehhez a lakáshoz. Megmaradt (vagy felújtották) a csodaszép stukkó díszítést és padlót. A minimalista bútorok remekül illenek a miliőbe, szolidan a háttérben maradnak, kiemelve az ingatlan alaptulajdonségait.
nappali_5.jpg

A díszes csillár és az olcsó, ipari stílusú Ikea polc remek kontraszot alkot. A barna bőr szék és nagy méretű terrakotta váza szinte kugrik a képből.

nappali2_1.jpg

Svédek lévén nem hanyagolják el a prkatikumot sem. Látjátok mekkora gardróbszekrényt tettek a hálószobába? Megfelelő tárolás nélkül a legszebb lakás is élhetetlen lesz.

halo1_1.jpg

A nappali fókuszpontja a nagy méretű klasszicista stílusú tükör. a hálóból is szép látványt nyújt.

halo2_1.jpg

A konyha rendkívül egyszerű. Itt is sok növénnyel és természetes fa felületekkel leheltek életet az egyébként rideg fehér berendezésbe.

konyha2_4.jpg

Jól látszik, hogy itt is rengeteg a tároló. A sarokban valószínűleg a spajz van.

konyha1_2.jpg

A második hálószábhoz egy kicsi, ám hangulatos erkély is jár.

h.jpg

Nem lehet rossz itt ücsörögni és olvasgatni. 

erkely_1.jpg

Első ránézésre elég üres az előszoba, de bal oldalon megint csak felbukkan egy jó nagy beéptett szekrény. Így könnyű megtartani a rendet.

eloszoba_2.jpg

És nem utolsó sorban, eladni sem lehet nehéz egy ilyen lakást, mert a következő tulajdonos nagyon könnyen saját ízlésének megfelelően tudja berendezni a semleges alapoknak köszönhetően.

Forrás és további képek: Pufikhomes

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, akkor kövess a Veszprém Home Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal várlak.

Instagramon is jelen vagyok Itt olyan képeket és rövid bejegyzéseket találhatsz a bloggal kapcsolatosan, amelyek nem jelennek meg a posztokban, érdemes itt is követni.

Ha pedig még több inspiráló képet szeretnél nézegetni, akkor kövess Pinteresten, ahol téma szerint válogatom ki a jobbnál jobb képeket.

 

süti beállítások módosítása