Hogyan duplázd meg a lakásod méretét? Ez a párizsi apartman kitűnően megmutatja
2019. július 02. írta: TH Veszprém

Hogyan duplázd meg a lakásod méretét? Ez a párizsi apartman kitűnően megmutatja

Ha neked is csak 50 m2 jutott a városi forgatagban (én már annak is nagyon örültem volna), akkor most mutatok egy lakást, ami közel a kétszeresének tűnik eredeti méretéhez képest. Figyeljük meg a nagyító trükköket.

A párizsi lakások szerintem eleve közelebb állnak a magyar (budapesti) valósághoz, mint más városok lakásai. A legtöbb kis alapterületű és sokszor még a belmagasságuk is nagy. Korábban már mutattam két kis garzont, az egyik mindössze 20 m2-es volt, a másik már 37 m2-es alapterülettel rendelkezett. A most bemutatott lakás már elég tágas, 50 m2-es és ugyan az a lakberendező páros keze munkája, mint a 37 m2-es.

nappali_3.jpg

A nappali, konyha, étkező és előszoba egy légtérben van. A falak és bútorok fehérek, a padló és a többi vízszintes felület nagy része világos fa. A világos színek miatt tágasabbnak, világosabbnak érződik az egész lakás. A vastag fehér padlószegély viszi bele a "luxus" érzést.

 

kanape.jpg

A vékony lábú, nem tömör bútorok szintén a tágas tér érzetét keltik. A beépített, világos, egy színű könyvespolc és előszoba szekrény rengeteg tárgyat képesek elnyelni, mégsem teszik nehézzé, zsúfolttá a szobát. Ezért nem értem például, miért szedik szét sokan a panel lakások beépített szekrényeit. Az optikai tértágítás sokszor sokkal többet ér, mint ha fizikailag nyerünk néhány cm-t, majd nem tudjuk hova pakolni a dolgainkat, kabátok és cipők tömege árasztja el a lakást.

 

konyves_szekreny.jpg

A nappali burkolata a hálószobában is folytatódik. Minél többféle burkolatot használunk, annál jobban felszabdaljuk a teret, annál zsúfoltabbá válik. Ezen a képen látszik, hogy a fal nem teljesen fehér, hanem egy picit vanília árnyalatú. Ha egy picit ilyen módon megtörjük a hófehéret, sokkal melegebb hangulatú lesz a lakás. Arra érdemes odafigyelni, hogy nagy felületen sötétebbnek tűnnek a színek. A festék keverésénél amit egy túl világosnak érzünk, a falra felkenve az lesz a jó árnyalat.

 

etkezo.jpg

Ha megnézzük a többi képet, látszik, hogy a térnövelés miatt nem lógatnak be nagy méretű csillárokat a helyiség közepére, kizárólag az étkező asztal, kapott hangsúlyos megvilágítást. a vezeték áthúzos trükk segítségével nagyobb villanyszerelési munka nélkül is megoldhatjuk a lámpa áthelyezését.

 

nappali_etkezo.jpg

Nekem nagyon tetszik a konyha és az előszoba térelválasztása. Az okos fal ott is van meg nem is, el is választja a helyiségeket meg nem is. A radiátor fölé rakott kis polc plusz pakoló felület és kicsit el is rejti a fűtőtestet, anélkül, hogy a hőleadást akadályozná.

 

etkezo2.jpg

Egy dolgot nem értek Nyugat-Európában, hogy miért utálják a függönyöket?! Én nem szeretném, ha az a sok szemben lakó belátna. A nagy méretű ablakok és "végtelen" kilátás mondjuk szintén térnövelő hatásúak, de egy roló vagy fólia azért esténként jól jöhet.

 

konyha.jpg

A munkapult és padló egyforma árnyalata és az átlátszó elválasztó fal miatt nincs szűkös érzete az egyébként nem túl nagy konyhának. Ránézésre a jobb oldal nincs is meg 60 cm mély, ezért van minden gép a bal oldalon. Azonban ezzel a kis csalással a konyha mégis csak külön helyiség, és nem pazarolták el a tárolóhelyeket, ami egy ilyen kis méretű lakásban valódi kincs. Nem utolsó sorban így a konyhai rumli sem látszik a lakás többi pontjáról. Ha nincs zsúfoltság, nagyobbnak tűnik a tér is.

 

halo.jpg

A hálószobába azért mégis csak feltettek egy függönyt, igaz, csak egy sötétítőt. Az éjjeli szekrény ugyan rendkívül pici, de a fal kiugrására lehet pakolni pár dolgot. Az előtét fal nem csak a pakolás miatt praktikus, hanem a gépészetet, villanyszerelést is könnyebb ilyen módon eltüntetni, minta a falba kellene vésni és jóval esztétikusabb, mint a falon kívül futó csövek.

 

halo_furdo_gardrob.jpg

A hálószobából nyílik egy külön gardrób és a fürdőszoba. A gardróbnak köszönhetően nincs szükség szekrényekre, így a tágasság fenntartható, a kupi pedig egyszerűen bezárható.

 

gardrob_1.jpg

Nem túl nagy, de egy sima szekrénynél mindenképpen többet tud.

 

furdo.jpg

A fürdőszoba szintén apró, de itt is remekül megoldották a tárolást. Itt sincsenek belógó lámpák és a csempézést sem vitték túlzásba. Így elég sokat lehet spórolni egy felújításkor. A monokróm színek és a vékony fekete szegélyek szintén a teret növelik. A mosógép nem tudom hol lehet, de el tudom képzelni, hogy a konyha melletti beépített szekrényben, az előszobában.

 

Nekem azért is tetszenek ennek a lakberendező párosnak az enteriőrjei, mert semmi olyat nem csinálnak, ami otthon ne lenne megvalósítható. Kis Ikeás bútor, egy kis fehér csempe, egy kis visszafogott laminált padló, és nem utolsó sorban jó sok tároló hely, ami első ránézésre fel sem tűnik, hogy ott van.

Olvasnál még?

Lakásbemutató- Párizsi minigarzon
Párizsi lakás ötletes megoldásokkal 37 m2-en
7 térnövelő trükk

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, akkor kövess a Veszprém Home Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal várlak.

Instagramon is jelen vagyok Itt olyan képeket és rövid bejegyzéseket találhatsz a bloggal kapcsolatosan, amelyek nem jelennek meg a posztokban, érdemes itt is követni.

Ha pedig még több inspiráló képet szeretnél nézegetni, akkor kövess Pinteresten, ahol téma szerint válogatom ki a jobbnál jobb képeket.

süti beállítások módosítása